Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο χειμώνας ήρθε και θα μείνει! - Σφοδρή κακοκαιρία από απόψε

Ο χειμώνας ήρθε και θα μείνει! - Σφοδρή κακοκαιρία από απόψε


- Καταιγίδες αλλά και χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο
- Η ένταση των φαινομένων θα είναι από την Πέμπτη
- Τι λέει ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος


Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από αργά το απόγευμα ο καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

Τα φαινόμενα θα πλήξουν περισσότερες περιοχές της χώρας την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται εξασθένηση των ανέμων.

Αναλυτικά, από αργά το απόγευμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο (κυρίως τη νοτια), την περιοχή των Κυθήρων και πιθανώς πρόσκαιρα τη δυτική Στερεά.

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 8 με 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική και νοτια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη νότια), τις υπόλοιπες Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πρόσκαιρα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν βαθμιαία ενίσχυση στα ανατολικά, φθάνοντας στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Οι χιονοπτώσεις γρήγορα θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς - Ευβοίας, ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης και από το μεσημέρι αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση των θυελλωδών ανεμών.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν απο το Σάββατο 05/02.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΝΕWSIT ο μετεωρολόγος - ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου